Yaşam

Nohut yemeği tarifi, nasıl yapılır?

Tavuk ve bezelye hem lezzetli hem de oldukça doyurucu sulu yemekler. Bezelye yemeklerin ortasında en sevilen tariflerden biridir. Kolay ve pratik tanımlardan biridir.

Bezelye yapmak için önce bezelyeyi haşlamalı veya haşlanmış bezelye almalısınız. Küp doğranmış tavuk ve soğan kavrulduktan sonra salça ve su ilave edilerek pişirilir. Hazırda tavuk suyunuz yoksa tabağa koyacağınız tavukların kemiklerini atmayın. Kemikleri başka bir tencerede yemeğin suyu ile pişirin.

İşte bezelye ve tavuğun en lezzetli tanımı, tavuk bezelye tarifi…

TAVUK MÜZİKLİ YEMEK TARİFİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Nohut yemeği tarifi için malzemeler;

  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye,
  • 1 adet küp küp doğranmış patates
  • 1 soğan, doğranmış
  • 300 gram kemiksiz küp doğranmış tavuk but,
  • 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası,
  • 2 su bardağı tavuk suyu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Tuz

Tavuk bezelye yemeği nasıl tanımlanır?

  • Tavaya yemeklik doğranmış soğan ve zeytinyağını alıp kavurmaya başlayın.
  • Soğanların rengi dönmeye başlayınca tavukları ekleyin ve ocağın altını biraz daha açıp kavurmaya devam edin.
  • Tavuğu suyunu bırakıp tekrar çekene kadar kavurun.
  • Tavuklar piştikten sonra salça ve tuzu ekleyip tekrar kavurun.
  • Patatesleri tencereye ekleyin ve bir veya iki çeşit karıştırın.
  • Bezelyeyi ekleyin, suyu ekleyin ve pişmeye bırakın.
  • Patatesler pişince tavuk ve bezelye yemeğiniz hazır olacaktır.

Afiyet olsun!

haber-devrekani.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu